photo onlinemoviehdro_zps582a7563.gif
Home / Evenimente / ArtXpert Bucuresti prezinta: Paul Hitter Recent Works in USA
unnamed-4

ArtXpert Bucuresti prezinta: Paul Hitter Recent Works in USA

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Pe 21 Martie 2015, incepand cu ora 19.00, galeria ArtXpert Bucuresti, strada Putul lui Zamfir nr. 45-47, va prezenta in premiera o selectie de lucrari ale artistului Paul Hitter, proaspat intors in Romania dupa o calatorie de trei luni in America. Tablourile au fost realizate in exclusivitate in Statele Unite ale Americii, ele fiind expuse deja in expozitii personale si de grup in Los Angeles si Salt Lake City.

Expozitia va fi deschisa doar in data de 21 Martie, artistul urmand apoi sa isi continue calatoria prin Europa, printr-o expozitie de 2 saptamani in Marsilia, in cadrul festivalului Latcho Divano.

De asemenea, in cadrul evenimentului va rula in premiera filmul documentar despre viata lui Paul Hitter – ”Exil” .

Lucrarile Americane continua in linia binecunoscuta a curentului artistic infiintat chiar de Paul Hitter numit Expresionism Balcanic. Perioada “Americana” se dovedeste a fi foarte productiva, acesta realizand in numai 3 luni peste 15 picturi.

Este, de altfel, a doua calatorie peste Atlantic a artistul, in 2014 Paul Hitter expunand in Los Angeles in binecunoscutul House of Blues din Los Angeles alaturi de trupa VIZA si in Brooklyn Bowl din Las Vegas alaturi de trupa de avengura internationala Gogol Bordello.

Experienta Americana, calatoria continua, lumina solara a Californiei, locurile si oamenii noi – toate acestea isi pun amprenta asupra picturilor sale, aducand un plus de culoare, cat si teme legate de cultura americana si de noua cultura Globala, interpretate si asimilate Expresionismului Balcanic.

Despre curentul artistic Expresionism Balcanic

Expresionism Balcanic – este un curent artistic creat de Paul Hitter, lansat in anul 2010 in Bucuresti, avand la baza experienta sa din Exil, acesta studiind si traind in Germania timp de 9 ani. Expresionismul Balcanic este un mix exploziv intre cultura tipic balcanica, mituri si traditii, arta naiva, cultura rroma si expresionism pur. In 2014, Manifestul Expresionismului Balcanic este lansat de catre artist impreuna cu Galeria Artxpert.

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor roman, nascut in 1982, care il are ca Maestru pe artistul Matei Serban Sandu. A studiat la Academia de Arta din Munchen in clasele artistilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Pana in prezent, a expus in expozitii personale si de grup in: Bucuresti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City. In prezent, traieste in Romania si in Statele Unite ale Americii.

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Facebook Comments

About Cristina

Check Also

Rks

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016 Formatia romaneasca RoadKillSoda va canta pe …

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com