Cântăreaţa americană Beyonce a lansat, sâmbătă, un nou album de studio, intitulat”Lemonade” într-un mod suprinzător pentru fanii ei, fără un anunţ oficial.

Noul album conţine 12 piese şi este al doilea „album vizual” al artistei americane, după cel lansat în 2013. „Lemonade” a fost lansat ca parte a unui program special pe postul american HBO,  a cărui coloană sonoră a inclus cântece de pe acest material discografic.

Albumul este însoţit de un scurtmetraj în care apar soţul cântăreţei – rapperul Jay Z , Serena Williams şi alte vedete americane.

Printre melodiile albumului regăsim şi colaborări interesante cu artişti precum James Blake şi The Weeknd. Colaborarea artistei americane cu The Weeknd, intitulată ”6 Inch”, conţine un fragment din ”My Girl”, un cântec al grupului pop Animal Collective.

Alte cântece de pe albumul ”Lemonade” includ fragmente din piese celebre – single-ul ”All Night” conţine acorduri din piesa”SpottieOttieDopaliscious” a grupului OutKast, iar single-ul ”Hold Up” a inclus acorduri din ”Maps”, un single din repertoriul grupului Yeah Yeah Yeahs. 

Don’t Hurt Yourself”, o piesă în care Beyonce cântă cu Jack White, include acorduri din ”When The Levee Breaks”, un single din repertoriul trupei Led Zeppelin.

Piesele de pe albumul „Lemonade” sunt disponibile pe platforma Tidal, deţinută de Jay-Z:

1. “Pray You Catch Me”
2. “Hold Up”
3. “Don’t Hurt Yourself (feat. Jack White)”
4. “Sorry”
5. “6 Inch (feat. The Weeknd)”
6. “Daddy Lessons”
7. “Love Drought”
8. “Sandcastles”
9. “Forward (feat. James Blake)”
10. “Freedom (feat. Kendrick Lamar)”
11. “All Night”
12. “Formation”

Beyonce Knowles, născută pe 4 septembrie 1981, este o cântăreaţă americană de pop şi R&B, devenită celebră în calitate de solistă principală a grupului feminin Destiny’s Child, ale cărui discuri s-au vândut în peste 60 de milioane de copii pe plan mondial. După destrămarea acestui grup, artista americană s-a lansat într-o carieră solo de mare succes, pe parcursul căreia a lansat cinci albume de studio, care s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artista americană a câştigat numeroase trofee, inclusiv 20 de premii Grammy.