photo onlinemoviehdro_zps582a7563.gif
Home / Evenimente / Primele confirmari pentru Kavarna Rock Fest: Avantasia, Therion si Myrath.
13061999_1085262764829569_4188866151047411044_n

Primele confirmari pentru Kavarna Rock Fest: Avantasia, Therion si Myrath.

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Primele confirmari pentru Kavarna Rock Fest: Avantasia, Therion si Myrath.

Primele confirmari pentru editia de anul acesta a Kavarna Rock Fest ii includ pe cei de la Avantasia, Therion, pe care i-am avut si in Romania de cateva ori si Myrath.

Formatia Avantasia va fi cap de afis in ziua de 3 iulie cu un show pe masura, de nu mai putin de 2 ore. Este, fara dar si poate, unul dintre cele mai importante fenomene de opera rock din zilele noastre. Tobias Sammet si colegii sai vor canta la Kavarna si compozitii mai vechi, atat de cunoscute si iubite in randul fanilor, dar si piese extrase de pe cel mai recent material discografic, “Ghostlights”, lansat la inceputul acestui an.

Proiectul a luat fiinta in 2000 si, de atunci, carismaticul muzician si compozitor Tobias Sammet reuseste sa creeze universuri magice la fiecare lansare. Vocalistul, cunoscut drept eminenta cenusie a grupului de power metal, EDGUY (fondat in 1992), este unul dintre putinii artisti de origine germana care se bucura de un larg success international. Tobias Sammet deja a scris istorie in lumea rock-ului, inregistrand cifre de vanzari de peste 3 milioane de discuri si sustinand show-uri in peste 40 de tari.

La fel ca si precendetele albume semnate Avantasia, in cel mai recent disc, “Ghostlights”, isi fac aparitia o multime de invitati de marca: Geoff Tate (Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween) si nu numai. Turneul care a inceput in luna martie se bucura deja de succes, cuprinzand mai multe concerte care vor avea loc cu casa inchisa. Este cel mai extins turneu al trupei de pana acum.

Formatia suedeza de symphonic metal, Therion, va lua parte la Kavarna Rock Fest pe 2 iulie. Fondata initial ca o trupa de death metal in 1987, Therion si-a ajustat stilul muzical in timp, adaugand elemente de muzica clasica, inclusiv cor, chiar si o orchestra in intregime. Gratie muzicii lor, genul symphonic metal a capatat o amploare din ce in ce mai mare.

Cativa dintre membrii trupei s-au schimbat, insa Christofer Johnson ramane “creierul” care urmareste in permanenta dezvoltarea trupei sale. Cel mai recent album de studio este “Les Fleurs du Mal” (2012) care contine cover-uri dupa cantece vechi frantuzesti. Momentan, formatia lucreaza la o opera rock.

Intre timp, trupa sustine un turneu in intreaga lume. La inceputul acestui an, au luat parte la croazierea “70 Tons of Metal” si, mai apoi, au avut un mini-turneu in America Latina. In aceasta vara, Therion va canta in cadrul Kavarna Rock Fest, precum si la Wacken Open Air si la Sabaton Open Air.

Formatia tunisiana de metal, Myrath, va urca si ea pe scena festivalului Kavarna. Aceasta a devenit intr-un timp scurt o trupa iubita si respectata in comunitatea metal/rock la nivel international. Cel mai recent disc, “Legacy”, promite sa propulseze si mai mult trupa care planuieste acum un vast turneu european si nord-american. In primii ani, Myrath interpretau cover-uri metal, asta pana cand au inceput sa isi creioneze propriul stil – progressive power metal imbinat cu elemente traditionale tunisiene. “Oriental metal-ul” le-a oferit sansa de a canta in deschiderea unor artisti de renume precum Dream Theater, HIM, WASP sau Tarja Turunen.

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Facebook Comments

About Cristina

Check Also

Rks

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016 Formatia romaneasca RoadKillSoda va canta pe …

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com