photo onlinemoviehdro_zps582a7563.gif
Home / Evenimente / Pro Istoria Fest @ Cetatea Enisala
Pro Istoria Fest_Cetatea Enisala

Pro Istoria Fest @ Cetatea Enisala

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Dupa mai bine de trei ani de la prima editie, Pro Istoria Fest se reintoarce la poalele Cetatii Enisala. Festival dedicat intregii familii, Pro Istoria Fest aduce si anul acesta multe surprize pentru publicul sau.

Unul dintre initiatorii festivalului, Zoli Toth, isi va prezenta cea mai recenta realizare – Zoli TOTH Project – intr-un show spectaculos care aduce impreuna genuri muzicale diverse, de la clasic la electro si rock.

“Sunt extrem de incantat sa ma intorc la poalele Cetatii Enisala, un loc cu o vibratie speciala. La prima editie a festivalului am urcat pe scena alaturi de SISTEM, acum vin sa va propun un show la fel de spectaculos, dar in cu totul alt registru. De abia astept sa ma reintalnesc cu publicul Pro Istoria Fest”, declara Zoli.

Pe scena festivalului vor urca artisti consacrati – Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Marius Batu – dar si nume noi care au avut o ascensiune remarcabila in ultimii ani – Alina Manole, Alexandra Usurelu si grupul Folk Frate!.

Alina Manole nota pe pagina sa de FB: “La finalul lunii, Pro Istoria Fest organizeaza nu doar un festival, ci o iesire din decor superba, la Cetatea Enisala. Vom canta pe 29 august, in noaptea cu Luna plina. Va deveni Luna plin de Patrata cu voi alaturi! Nici nu se putea altfel!”

Mircea Vintila si Alexandra Usurelu au pregatit un moment special in care vor interpreta impreuna una dintre piesele tinerei artiste. In timpul recitalului propriu, Mircea Vintila va avea si un moment dedicat bunului sau prieten, Florian Pittis.

Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandra Usurelu si Alina Manole isi vor sustine recitalurile alaturi de trupele proprii de acompaniament, alcatuite din muzicieni reputati.

Cei mici se vor putea delecta cu diverse jocuri si activitati care le sunt destinate, dar si cu spectacole de teatru de papusi, care vor avea loc in ambele zile de festival.

La finalul show-urilor live, cei prezenti vor putea urmari doua filme documentare: in prima seara unul despre istoria comunei Sarichioi, pe teritoriul careia se afla Cetatea Enisala si in a doua seara, unul dedicat Cetatii Enisala. Pentru cei care doresc sa-si prelungeasca starea de sarbatoare pana tarziu in noapte, organizatorii au pus la cale un foc de tabara in jurul caruia, in noaptea de vineri spre sambata, cei prezenti vor putea beneficia si de un scurt preambul la recitalul grupului Folk Frate! de a doua zi, alaturi chiar de membrii trupei. Focul de tabara va fi aprins si la finalul celei de-a doua zile de festival.

Editia din 2015 a Pro Istoria Fest este cofinantata de Consiliul Judetean Tulcea si realizata cu sprijinul Consiliului Local Sarichioi. Programul ar putea suferi modificari, insa nu esentiale. Informatii legate de programul festivalului vor fi postate in permanenta pe pagina de FB www.facebook.com/proistoriafest.

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Facebook Comments

About Cristina

Check Also

Rks

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016

RoadkillSoda confirmati pe scena principala la EXIT FESTIVAL 2016 Formatia romaneasca RoadKillSoda va canta pe …

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com