photo onlinemoviehdro_zps582a7563.gif
Home / Monden / SCANDAL în muzica populară de la noi!
maria_loga_73f6020ffe

SCANDAL în muzica populară de la noi!

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Vedete cu nume sonore ale muzicii populare gorjenești au hotărât să își dea demisia din cadrul Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”. Este vorba despre îndrăgiții interpreți de muzică populară Valentin Sanfira și Maria Loga. Cei doi se simt umiliți de către noul director artistic, Claudia Torop, așa că au decis că să părăsească ansamblul.

Neînțelegerile iscate în cadrul Ansamblului ”Doina Gorjului” au apărut odată cu numirea interpretei Claudia Torop în funcția de director artistic. Aceasta este acuzată că îi umilește pe artiști, potrivit gorj-domino.ro.

”Nu vreau să mai stau aici, este hotărârea mea, nu vreau să mă îmbolnăvesc și să intru în pământ, am copii, nepoți de crescut, mi-a ajuns! I-am explicat domnului Porumbel motivele pentru care am luat această decizie, regret foarte mult că trebuie să plec după 21 de ani de aici, însă așa nu se mai poate. Eu, când am venit la ansamblu, aveam un nume, m-am angajat acolo în urma unui concurs și nu accept să fiu umilită la scenă și în public, nimeni nu are acest drept. Eu sunt o persoană cu coloană vertebrală, nu accept așa ceva, nu poate veni nimeni în față să zică că am fost adusă acolo de cineva. Îmi pare rău pentru tot, dar nu pot să mai rezist. În toți anii cât am fost la ansamblu, eu nu m-am certat cu nimeni, niciodată, era o armonie perfectă acolo, însă, în ultima perioadă, totul s-a schimbat. Eu nu am activat acolo pentru salariu de bugetar, am pus suflet acolo, m-am dăruit acestui ansamblu și îmi pare rău că trebuie să plec, dar nu se mai poate”, a declarat Maria Loga, decisă să demisioneze.

De cealaltă parte, Claudia Torop, directorul artistic, spune că nu a făcut altceva decât să promoveze Ansamblul ”Doian Gorjului„ și să respecte desfășurătorul programelor din cadrul fiecărui concert susținut de artiști. ”În orice colectiv se mai iscă și câte o ceartă că este normal. Nu este nimeni obligat să mă iubească, eu nu am fost numită în funcție, ci am câștigat-o în urma unui concurs. Nu cred că o persoană ce are numeroase diplome acasă este o non-valoare. Eu nu țip la nimeni, nu știu de unde au ieșit toate astea. Personal, sunt mulțumită de toată activitatea mea, din cadrul ansamblului, am făcut destule într-un timp foarte scurt. Toate spectacolele se desfășoară după un desfășurător și fiecare artist are un minutaj pe care trebuie să îl respecte, eu nu pot da peste cap un întreg spectacol pentru că ajunge un artist mai târziu. Fiecare trebuie să își respecte ora la care trebuie să intre în spectacol. Cât despre realizările mele, acestea pot fi verificabile, cu drag fac tot ceea ce fac și mă ajută experiența managerială de 17 ani pe care o am în spate”, a spus Claudia Torop.

INFO

Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu isi are începuturile cu peste 60 de ani in urmă, in 1948, când s-a înfiintat Taraful Gorjului – prima formulă de orchestră profesionistă, căreia, pe rând, i s-au alăturat solisti si dansatori. În anul 1968, odată cu reînfiintarea judetului Gorj isi schimbă numele în „Doina Gorjului”.

De-a lungul timpului, de „Doina Gorjului” si-au legat definitiv numele mari interpreti ai cântecului popular romanesc. Vom reaminti doar câtiva dintre ei:Maria Tănase, Maria Lătăretu, Maria Apostol, Filofteia Lăcătusu, Iustina Băluteanu si altii, plecati cu totii – din păcate, prea devreme in lumea fără de dor. De asemenea, la „Doina Gorjului” si-au desavârsit ucenicia interpreti ai cântecului popular românesc, care, spre bucuria noastră, ne sunt contemporani:Maria Ciobanu, Petrica Mîtu Stoian, Niculina Stoican, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Constantin Măgureanu. Acestia s-au alăturat unei generatii anterioare de slujitori ai scenei „Doinei Gorjului”, precum: Nelu Bălăsoiu,Stefania Etegan, Mihai Mihalache, Ileana Leonte, Sica Rusu-Durlai, Gigi Luca, Mihai Lazăr, Matei Constantin, Ionela Anghel si altii…

 photo 468x60_zpsvaf76d9f.gif

Facebook Comments

About Cristina

Check Also

cheloo

Cheloo de la Paraziții, audiat într-un dosar de trafic și consum de droguri

Cheloo de la Paraziții, audiat într-un dosar de trafic și consum de droguri Cheloo, solistul …

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com